Directorul Minei Livezeni a fost reținut4Foto© stirileprotv.ro

Directorul Minei Livezeni a fost reținut

, 5 știri, 19 vizualizări

Ioan Nemeș, directorul Minei Livezeni, a fost reținut în cadrul unei anchete conduse de DIICOT, ca urmare a unor percheziții efectuate la sediul Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) din Petroșani și la alte sucursale din Valea Jiului. Perchezițiile, care au avut loc pe 3 iulie 2024, au vizat investigarea unor posibile fapte penale legate de activitățile complexului.

Reținerea lui Ioan Nemeș a avut loc pe 19 iulie 2024, și a survenit în contextul acestor investigații. Imediat după reținerea sa, conducerea CEVJ a decis suspendarea lui din funcția de director al Minei Livezeni pentru a asigura desfășurarea normală a activităților în cadrul sucursalei. Această decizie se înscrie în politicile interne ale CEVJ, care prevăd măsuri temporare în astfel de situații.

În locul lui Nemeș, Adrian Preda, fost inginer șef electromecanic la CEVJ, a fost numit director provizoriu al Minei Livezeni. Preda va coordona activitățile sucursalei până la finalizarea anchetei și clarificarea situației legale.