Disensiuni între mercenarii Wagner și Armata rusă5Foto© bzi.ro

Disensiuni între mercenarii Wagner și Armata rusă

, 13 știri, 25 vizualizări

Evgheni Prigojin, patronul grupului paramilitar privat Wagner, i-a acuzat marți pe ministrul apărării, Serghei Șoigu, și pe șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, de privarea luptătorilor săi de muniție și de încercarea de a distruge Wagner, în prezent protagonistul principalelor progrese rusești în estul Ucrainei, ceea ce - în opinia sa - echivalează cu trădarea, relatează Reuters și EFE.

Fost antreprenor de catering, care evita anterior lumina reflectoarelor, Prigojin și-a asumat un rol tot mai public de la începutul războiului în Ucraina cu aproape un an în urmă, grupul său de mercenari Wagner aflându-se în prima linie a luptelor care se duc de partea rusă de luni de zile pentru cucerirea orașului Bahmut din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, scrie Agerpres.

„Este deja o încercare de a distruge armata privată Wagner, fapt comparabil cu trădarea de patrie. Între timp, armata privată Wagner continuă să fie angajată în bătălia sângeroasă pentru Bahmut și pierde sute de combatanți în fiecare zi”, a denunțat el pe Telegram.