Dispariția Blue Air, unul dintre motivele scumpirii biletelor de avion, spune șeful Consiliului Concurenței5Foto© hotnews.ro

Dispariția Blue Air, unul dintre motivele scumpirii biletelor de avion, spune șeful Consiliului Concurenței

, 5 știri, 19 vizualizări

”Teoretic, avem plan de restructurare și la Blue Air. În realitate, îmi e greu să cred că Blue Air poate să redevină fiabil. O companie aeriană care nu zboară de luni de zile .. cam cum ar fi situația? Avioane nu a avut niciodată, iar acum nici nu zboară. Deci ce s-ar putea întâmpla acolo?

Personal îmi pare rău, cred că era bine în piața românească să avem un operator, Blue Air era al treilea operator, sau era în top 3, dar era mai mare decât Tarom înainte de criză, cota lor de piață s-a mutat la Wizz Air, prețurile au crescut. Nu spun că au crescut numai din cauza dispariției Blue Air, dar reducerea concurenței prin dispariția Blue Air cu siguranță a afectat prețurile.

Sunt mai multe motive pentru care au crescut biletele de avion, au crescut în toată Europa, nu numai la noi, dar parte din explicația creșterii la noi este și dispariția Blue Air. Deci, îmi pare rău că nu s-a reușit salvarea acestei companii”, a declarat sâmbătă președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, în cadrul unei conferințe la Sinaia.