Distrugerea hidrocentralei Kahovka. Imaginea unei mașini aparent încărcată cu explozibil, surprinsă de o dronă ucraineană la baraj© stirileprotv.ro

Distrugerea hidrocentralei Kahovka. Imaginea unei mașini aparent încărcată cu explozibil, surprinsă de o dronă ucraineană la baraj

, 4 știri, 27 vizualizări

O fotografie a unei mașini aparent încărcate cu explozibili, parcată în vârful barajului Kahovka din Ucraina, cu puțin timp înainte ca acesta să cedeze, ar oferi alte dovezi despre sabotaj.

Imaginea, realizată de o dronă ucraineană și oferită Associated Press, a fost făcută pe 28 mai. Aceasta pare să arate o mașină albă al cărei plafon tăiat dezvăluie butoaie mari în interior, dintre care unul pare să aibă o mină de teren atașată de capac. Un cablu pleacă de la butoi spre partea fluviului controlată de forțele rusești.

Un oficial de la serviciul de comunicare al forțelor speciale ucrainene a declarat pentru Associated Press că el crede că mașina se afla acolo pentru a opri orice avans ucrainean spre baraj și pentru a amplifica o explozie planificată, care ar fi avut originea în sala mașinilor.