Doctorița din Suceava condamnată la închisoare după ce a luat mită de la bolnavi de cancer a obținut întreruperea pedepsei4Foto© realitatea.net

Doctorița din Suceava condamnată la închisoare după ce a luat mită de la bolnavi de cancer a obținut întreruperea pedepsei

, 6 știri, 54 vizualizări

Judecătorii Tribunalului Botoșani au admis cererea de întrerupere a pedepsei în cazul medicului Anca Ababneh Dumitrovici, condamnată în urmă cu două săptămâni la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită de la pacienți bolnavi de cancer. Găsită vinovată pentru 280 de fapte de luare de mită, fosta șefă a secției Oncologie a Spitalului de Urgență Suceava a fost condamnată definitiv pe 23 septembrie. Încarcerată în Penitenciarul Botoșani, pentru perioada de carantină, Anca Ababneh Dumitrovici a înaintat instanțelor din Botoșani două cereri pentru a ieși din închisoare.

Medicul a depus cerere pentru punere în libertate pentru a putea avea grijă de copilul care nu a împlinit încă un an. Anca Ababneh Dumitrovici a născut cel de-al doilea copil după ce a fost trimisă în judecată. Pe 3 octombrie, judecătorii Tribunalului Botoșani au admis cererea și au dispus întreruperea executării pedepsei de 3 ani de închisoare, medicul urmând a se întoarce în închisoare după ce al doilea copil va împlini vârsta de un an, scrie Hotnews.ro.

Pe durata întreruperii pedepsei, medicul trebuie să respecte mai multe reguli: să nu părăseasă județul Suceava, să ia legătura cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava „pentru a fi luată în evidență și a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum și să se prezinte la instanță ori de câte ori este chemată”, să nu își schimbe locuința fără a anunța instanța care a dispus întreruperea, respectiv să nu dețină și să nu folosească arme.