Doi cubanezi care voiau să ajungă în Spania au fost prinși de polițiștii de frontieră într-o barcă pneumatică, traversând râul Prut5Foto© observatornews.ro

Doi cubanezi care voiau să ajungă în Spania au fost prinși de polițiștii de frontieră într-o barcă pneumatică, traversând râul Prut

, 5 știri, 64 vizualizări

„Polițiștii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă și au procedat la interceptarea și legitimarea persoanele în cauză. Deoarece acestea au declarat verbal că sunt cetățeni cubanezi și nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră ieșeni au stabilit că cei doi bărbați de 22, respectiv 27 de ani, sunt cetățeni din Cuba care au trecut râul Prut folosindu-se de o barcă pneumatică, cu intenția de a ajunge în Spania, la o rudă.

Cei doi cubanezi au fost preluați de către autoritățile de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România și Republica Moldova.