Doliu în rugby. Alexandru Penciu, cel mai valoros fundaș român al tuturor timpurilor, a murit la 90 de ani5Foto1Video© stirileprotv.ro

Doliu în rugby. Alexandru Penciu, cel mai valoros fundaș român al tuturor timpurilor, a murit la 90 de ani

, 11 știri, 29 vizualizări

Născut la 1 noiembrie 1932, Alexandru Penciu a început rugby-ul la Petrolul Ploiești, trecând apoi la PPT București și CCA București (devenită Steaua), echipă cu care a câștigat de cinci ori titlul național. Și-a încheiat cariera de jucător la vârsta de 40 de ani, în Italia, la Rovigo, fiind două sezoane consecutiv cel mai prolific marcator de puncte din campionatul italian.

A jucat de 34 de ori pentru România între anii 1955 și 1967, reușind 37 de puncte și a contribuit la prima victorie în fața Franței, din 5 iunie 1960, de la București (11-5), când a reușit o transformare și două drop-goluri.

Acesta locuia în Italia, la Belluno, unde s-a și stins din viață.

"Este o mare pierdere pentru noi, pentru rugby-ul românesc, dar în aceeași măsură și pentru cel internațional. A fost, este și continuă să fie un model pentru toate generațiile, un talent înăscut completat de enorm de multă muncă, dedicație și pasiune, o legendă care a trăit pentru rugby, care a făcut ca numele României să fie pe buzele tuturor.