Donald Trump, acuzat de o anchetă parlamentară de „tentativă de lovitură de stat” pentru asaltul de la Capitoliu2Foto© hotnews.ro

Donald Trump, acuzat de o anchetă parlamentară de „tentativă de lovitură de stat” pentru asaltul de la Capitoliu

, 7 știri, 33 vizualizări

La un an și jumătate după asaltul asupra Capitoliului SUA, o comisie de anchetă parlamentară l-a acuzat pe fostul președinte american Donald Trump de complot care viza menținerea lui la putere a informat AFP, preluată de Agerpres.

Pe 6 ianuarie 2021, susținătorii lui Donald Trump au atacat Capitoliul, unde se desfășura procedura de validare a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020. Acum, un grup de parlamentari a prezentat primele concluzii ale unei anchete care susține că asaltul asupra Capitoliului a fost „punctul culminant al unei tentative de lovitură de stat” orchestrată de fostul președinte republican.

Bennie Thompson, șeful unei comisii intitulate „6 ianuarie” a afirmat că manifestanții au luat cu asalt sediul Parlamentului după „încurajări” ale lui Trump. Această zi „a fost punctul culminant al unei tentative de lovitură de stat”, a adăugat Thompson, care a susținut că „Donald Trump a fost în centrul acestui complot”.

Îl respect pe procurorul general Barr. Așa că am acceptat ceea ce spunea el
Donald Trump,
Anchetă privind asaltul asupra Capitoliului: „tentativă de lovitură de…