Donald Trump promite deportări în masă a imigranților haitieni din Ohio dacă va fi ales din nou președinte6Foto1Video© hotnews.ro

Donald Trump promite deportări în masă a imigranților haitieni din Ohio dacă va fi ales din nou președinte

, 9 știri, 23 vizualizări

Donald Trump și-a dublat vineri retorica cu privire la migranți, promițând vineri „expulzări în masă” în Springfield, un mic oraș din statul Ohio, după ce i-a acuzat pe nedrept pe migranții haitieni că mănâncă animale de companie în dezbaterea prezidențială cu vicepreședinta Kamala Harris. După răspândirea afirmației în mediul online și chiar viralizarea sub formă de meme, orașul a fost învăluit în haos, școlile fiind evacuate după amenințări cu bombă și  rezidenții haitieni plângându-se de hărțuire.

„În Springfield, Ohio, 20.000 de migranți ilegali haitieni au descins într-un oraș de 58.000 de locuitori, distrugându-le modul de viață. Au distrus locul”, a declarat Trump în timpul unei conferințe de presă la terenul său de golf din Los Angeles.

„Oamenilor nu le place să vorbească despre asta. Nici măcar orașului nu-i place să vorbească despre asta, pentru că sună atât de rău pentru oraș. Ei locuiesc acolo ... timp de ani de zile a fost un loc minunat. Sigur. Frumos. Acum sunt 20.000 și am auzit astăzi că ar fi chiar 32.000”, a spus candidatul republican la președinția SUA.