Dosarul stimulatoarelor cardiace. Ministerul Sănătății spune că legislația interzice reutilizarea acestor dispozitive7Foto© hotnews.ro

Dosarul stimulatoarelor cardiace. Ministerul Sănătății spune că legislația interzice reutilizarea acestor dispozitive

, 12 știri, 83 vizualizări

Legislația interzice în „mod explicit reutilizarea stimulatoarelor și defibrilatoarelor cardiace”, a transmis Ministerul Sănătății, duminică, într-un comunicat de presă. Totodată, dispozitivele active care au fost găsite la Spitalul ”Sfântul Spiridon” aveau înscrisă această interdicție pe ambalaj.

Ministerul Sănătății a venit, duminică, cu noi precizări legate de dosarul stimulatoarelor cardiace, potrivit instituției reutilizarea unor astfel de dispozitive este interzisă, acestea făcând parte din categoria celor de unică folosință.

„În urma verificărilor efectuate la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași s-a constatat că dispozitivele medicale implantabile active din categoria menționată aveau înscris în mod clar în instrucțiunile de utilizare și pe ambalaj indicația producătorilor că sunt de unică folosință și nu se reutilizează/resterilizează”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.