Două filme românești au fost selectate pentru Festivalul de la Veneția 20214Foto1Video© stirileprotv.ro

Două filme românești au fost selectate pentru Festivalul de la Veneția 2021

, 8 știri, 15 vizualizări

„Miracol”, cel mai nou lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri („Periferic”, „Neidentificat”) a fost selecționat în cadrul celei de-a 78-a ediții a Festivalul Internațional de Film de la Veneția, cel mai vechi festival de film și unul dintre cele mai prestigioase festivaluri din lume. Este prima participare a unui lungmetraj românesc într-o secțiune competițională la acest festival în ultimii 12 ani. Festivalul Internațional de Film de la Veneția (Biennale Cinema) va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie 2021.

„Miracol” va avea premiera în secțiunea competitivă Orizzonti, dedicată filmelor care reprezintă cele mai noi și expresive tendințe din cinematografia internațională.

Împărțit în două capitole, „Miracol” o urmărește pe tânăra călugăriță novice CRISTINA TOFAN (Ioana Bugarin) în timp ce se strecoară afară dintr-o mănăstire izolată, pentru a merge la spitalul din orașul vecin. Nereușind să-și rezolve problemele și să-l găsească pe bărbatul pe care îl caută, pe drumul de întoarcere întâlnește o soartă neașteptată.