Două persoane au ajuns la spital în Iași, după ce au fost mușcate de șarpe în timp ce adunau crengi în pădure3Foto© libertatea.ro

Două persoane au ajuns la spital în Iași, după ce au fost mușcate de șarpe în timp ce adunau crengi în pădure

, 5 știri, 43 vizualizări

Medicul-coordonator UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat marți, 26 septembrie, că doi bărbați au ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon, după ce au fost mușcați de șarpe în ultimele trei zile. Unul când culegea crengi în pădure, iar al doilea în curtea casei, când strângea frunzele.

Primul pacient este din județul Vaslui. „Bărbatul culegea vreascuri în pădure și a fost mușcat la nivelul mâinii drepte de un șarpe. Întrucât avea manifestări neurologice a fost trimis la spitalul de Neurochirurgie. Apoi a fost redirijat la Spitalul «Sfântul Spiridon», unde a fost internat la Chirurgie Plastică”, a spus Cimpoeșu, citată de news.ro.

A doua victimă, din județul Iași, a fost mușcată de șarpe în propria gospodărie. „A ridicat un braț de frunze în curte și a fost mușcat de mână. A ajuns la noi în UPU, i-am administrat ser antiviperin. S-a simțit bine și a refuzat internarea”, a mai spus medicul.