Dragnea anunță noi măsuri pentru „Prima Casă„ și înghețarea impozitului pe proprietate până în 20402Foto© bzi.ro

Dragnea anunță noi măsuri pentru „Prima Casă„ și înghețarea impozitului pe proprietate până în 2040

, 9 știri, 26 vizualizări

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca se vor oferi noi facilitati pentru cei interesati de programul Prima Casa. "Am discutat despre programul Prima Casa. Vrem sa facilitam acest lucru pentru ca vrem sa creasca programul, pe de o parte pentru ca tinerii sa aiba acces la o locuinta si pe de alta parte sa sprijinim domeniul constructiilor.

Discutam serios despre rate fixe si conditii mai usoare la creditele pentru Prima Casa. Vrem sa venim cu niste masuri foarte serioase care sa creeze facilitati semnificative si sa dinamizam domeniul respectiv. Procedurile sunt, doar o sa iesim cu astea. Prezentam elemente. Creditul sa fie luat in conditii mai avantajoase, sa fie rambursat in conditii mai avantajoase.

Dar in acelasi timp dezvoltam si sectorul de locuinte”, a declarat Liviu Dragnea.

Acestea nu sunt singurele facilitiati pentru tineri si nu numai lansate de Guvernul PSD. Tinerii romani care nu au un loc de munca stabil sau care sunt in perioada studiilor se pot bucura, incepand din luna octombrie a anului trecut, de credite fara dobanda de pana la cateva zeci de mii de lei. Garantia statului va fi de 80%, tot autoritatile urmand sa acopere dobanda.  In 2019, plafonul total al garantiilor de stat care vor putea fi emise in cadrul programului va fi de 1 miliard de lei.