Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Vaslui4Foto© observatornews.ro

Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Vaslui

, 16 știri, 10 vizualizări

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui, relatează Agerpres.

"În temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedură penală, înlocuiește măsura arestului preventiv dispus prin Încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunțată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (...) cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud.Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza", se arată în decizia instanței.

Dumitru Buzatu are obligația de a se prezenta în fața judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat și să nu ia legătura cu expertul Radu Judele precum și cu o serie de martori. În cursul săptămânii trecute, avocatul Kristian Winzer, care îl reprezintă pe fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iași ca martor denunțător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție.