„E o discriminare”. Reacția șefei Parlamentului European după ce a trebuit să prezinte pașaportul la sosirea în România3Foto© stirileprotv.ro

„E o discriminare”. Reacția șefei Parlamentului European după ce a trebuit să prezinte pașaportul la sosirea în România

, 8 știri, 135 vizualizări

„În primul rând, împărtășesc această frustrare. Am aterizat aseară târziu și, când am dat pașaportul la sosire, mi-am amintit că aceasta este o preocupare și o frustrare prin care fiecare cetățean român, în fiecare zi, trebuie să treacă. Este o discriminare, dacă pot să o spun foarte direct, după atâția ani de la aderarea din 2007.

Din 2011, instituțiile, inclusiv Parlamentul European, au stabilit că România a îndeplinit toate condițiile și atunci, aș putea spune, această țară a fost ținută ostatică timp de mulți, mulți ani până când sperăm că vom începe să vedem următorul pas, la sfârșitul acestei luni, pe 31 martie, cu ceea ce revine de drept țărilor dumneavoastră.

Mesajul meu pentru cetățenii români este acesta: noi am fost alături de voi, ca Parlament European, încă de la început, vom continua să cerem accesul deplin la ceea ce vă este de drept. Pentru că dacă nu aveți acces deplin la ceea ce este dreptul vostru, Uniunea Europeană nu își face treaba suficient de bine”, a declarat Roberta Metsola.