Elena Udrea scapa definitiv de dosarul Hidroelectrica6Foto© stirileprotv.ro

Elena Udrea scapa definitiv de dosarul Hidroelectrica

, 13 știri, 13 vizualizări

Fostul ministru se află în închisoare, fiind condamnat definitiv în dosarul Gala Bute la 6 ani de detenție pentru luare de mită. În acest caz, Înalta Curte de Casație și Justiție a ținut cont de decizia CJUE din 21 decembrie 2021 potrivit căreia în dosarele cu fonduri europene și corupție nu trebuie să țină cont de deciziile CCR privind așa zisa nelegală compunere a completurilor de 3 și 5 judecători de la ÎCCJ, dacă există riscul prescrierii faptelor. În dosarul Hidroelectrica, Curtea de Apel București a respins cererea DNA de sesizare a Curții de Justiție a UE.

Minuta instanței: „Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție. În baza art. 421 alin. (1) pct. 2 lit.

b) din Codul de procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și de inculpata Udrea Elena Gabriela împotriva sentinței penale nr. 66/F din data de 11.04.2023, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a I-a Penală, în dosarul nr. 3650/2/2019. În baza art.