Elizabeth Holmes, considerată cândva noua Steve Jobs, s-a predat pentru a ispăși o pedeapsă de 11 ani de închisoare5Foto© economie.hotnews.ro

Elizabeth Holmes, considerată cândva noua Steve Jobs, s-a predat pentru a ispăși o pedeapsă de 11 ani de închisoare

, 8 știri, 37 vizualizări

În cursul zilei de marți, 30 mai, Elizabeth Holmes (39 de ani) s-a predat poliției. Fondatoarea companiei Theranos are de ispășit o pedeapsă de 11 ani de închisoare. Ea a fost condamnată în luna noiembrie a anului trecut pentru fraudă.

În urmă cu câțiva ani, Elizabeth Holmes era considerată un adevărat fenomen în lumea afacerilor. În anul 2003, pe când avea doar 19 ani, ea a fondat compania Theranos, care promitea diagnostice mai rapide și mai ieftine decât laboratoarele tradiționale. Metodele folosite de companie erau prezentate ca fiind revoluționare, ele permițând efectuarea mai multor teste cu o cantitate foarte mică de sânge. Astfel, Holmes a reușit să convingă multe personalități să investească în afacerea sa, devenind într-o perioadă scurtă de timp milionară.

Promisiunile făcute de Elizabeth Holmes nu s-au adeverit iar tehnologia propusă de ea nu a funcționat. Astfel, în anul 2018, ea a închis Theranos, păgubindu-i pe cei care investiseră câteva sute de milioane de dolari în companie. La scurt timp, ea a fost acuzată de fraudă însă a fost eliberată pe cauțiune la scurt timp.