Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari și a semnalat posibilitatea să fie obligat să preia Twitter2Foto© economie.hotnews.ro

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari și a semnalat posibilitatea să fie obligat să preia Twitter

, 7 știri, 29 vizualizări

Elon Musk a vândut în ultimele zile acțiuni Tesla în valoare totală de 7 miliarde dolari și a rămas cu o participație de 15% la producătorul de mașini electrice. Musk a vândut în mai multe rânduri acțiuni la tesla în ultimul an și nu este clar ce se va întâmpla cu planul de a prelua Twitter.

La un moment părea imposibil că Musk va găsi finanțare pentru a prelua, cu 44 miliarde dolari, rețeaua socială Twitter, dar miliardarul a reușit asta și se părea că afacerea este ca și parafată. Musk a întors însă lucrurile cu 180 de grade și s-a retras, iar Twitter l-a dat în judecată, sperând să-l poată forța să-și respecte angajamentul. Ca totul să fie și mai complicat, inițial conducerea Twitter și o parte dintre acționari s-au opus vehement unei preluări.

Dacă justiția îl va forța pe Musk să preia Twitter, banii din aceste acțiuni vor fi bineveniți.

În aprilie, Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde dolari, în încercarea de a obține finanțare pentru preluarea Twitter. Atunci, el spunea că nu va mai vinde. În ultimul an Musk a încasat 32 miliarde dolari din vânzarea de acțiuni la Tesla.