Emil Hurezeanu: ,,Rabdarea noastra nu este fara sfarsit - Decizia finala a Austriei pentru aderarea Romaniei la Schengen4Foto© realitatea.net

Emil Hurezeanu: ,,Rabdarea noastra nu este fara sfarsit - Decizia finala a Austriei pentru aderarea Romaniei la Schengen

, 6 știri, 30 vizualizări

Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Viena, avertizează că situația va fi „mai complicată” anul viitor pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen. Și de aceea este nevoie de pași concreți, o foaie de parcurs din partea Austriei pentru aderarea în acest an. Declarațiile au fost făcute presei austriece de șeful misiunii diplomatice din Viena.

Emil Hurezeanu spune susține că anul viitor va fi mai greu pentru un calendar privind aderarea la Schengen pentru că vor avea loc alegeri în mai multe țări din Uniunea Europeană, inclusiv in Austria și România.

Ambasadorul României la Viena spune că se așteaptă la un răspuns mai clar din partea autorităților de la Viena, ca să se angajeze mai concret în aderarea României la Schengen și în descrierea pașilor ce ar trebui să fie făcuți. Emil Hurezeanu susține că „avem nevoie de o foaie de parcurs”.