Eșecul Coaliției la Iași: Orașul, lăsat fără buget3Foto© bzi.ro

Eșecul Coaliției la Iași: Orașul, lăsat fără buget

, 14 știri, 76 vizualizări

Bugetul Iașului pe anul 2021 a fost din nou respins la vot într-o ședință maraton de aproape 5 ore a Consiliului Local. Aleșii USR-PLUS s-au abținut de la vot, în timp ce grupul PSD nu se afla în sala de ședințe. Votul consilierilor PNL și PMP nu a fost suficient pentru ca propunerea de buget să poată fi adoptată, astfel încât în aceste zile va fi convocată o nouă ședință. Decizia a stârnit un nou scandal printre reprezentanții partidelor ieșene

Scandal uriaș în plenul Consiliului Local al municipiului Iași. Propunerea de buget pe anul 2021 nu a trecut nici după ședința care a avut loc ieri, 10 mai 2021. Scenariul a fost identic cu cel din 22 aprilie 2021, când propunerea de buget a fost respinsă după o ședință maraton de 8 ore. De această dată au fost citite alte 40 de amendamente peste cele 120 discutate în ședința anterioară.

Cu toate acestea, consilierii USR-PLUS au preferat și de această dată să se abțină de la vot, în timp ce aleșii PSD au ieșit din sala de ședințe. În aceste condiții, cele 13 voturi ale PNL și PMP nu au fost suficiente pentru ca propunerea de buget să poată fi adoptată.