Europarlamentarul Eugen Tomac a deschis o acțiune în justiție împotriva Consiliului UE în cazul respingerii României la spațiul Schengen5Foto© stirileprotv.ro

Europarlamentarul Eugen Tomac a deschis o acțiune în justiție împotriva Consiliului UE în cazul respingerii României la spațiul Schengen

, 8 știri, 68 vizualizări

Documentele au fost depuse și înregistrate luni 6 februarie la Tribunalul UE, care este o instanță specializată a CJUE, cu sediul la Luxemburg.

Tomac a explicat că acțiunea sa nu oprește procesul de negociere a României cu Austria și nici al Bulgariei cu Olanda. „El doar va scoate în evidență lipsa de loialitate a unor guverne și instituții europene față de Tratat și legislația europeană” și, consideră el, „va obliga Consiliul Uniunii Europene să adopte decizia corectă de acces al României și Bulgariei în spațiul Schengen, proces amânat nejustificat de mai bine de 12 ani”.

Eugen Tomac explică, într-un comunicat de presă, că este vorba de o acțiune în anulare, care își are temeiul în art. 263 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE).