„Există maniaci cărora le place să ucidă!” Mărturia unui dezertor rus despre fosta sa unitate, acuzată de crime de război4Foto© observatornews.ro

„Există maniaci cărora le place să ucidă!” Mărturia unui dezertor rus despre fosta sa unitate, acuzată de crime de război

, 5 știri, 69 vizualizări

Nikita Chibrin spune că încă își amintește de colegii săi, soldați ruși, care au fugit după ce ar fi violat două femei ucrainene, în timpul desfășurării unității lor la nord-vest de Kiev, în luna martie.

„I-am văzut fugind, apoi am aflat că erau violatori. Au violat o mamă și o fiică!”, a povestit el. Comandanții lor, a relatat Chibrin, au ridicat din umeri atunci când au aflat despre violuri. Presupușii violatori au fost bătuți, a mai spus el, dar nu au fost niciodată pedepsiți efectiv pentru crimele lor. „Nu au fost niciodată închiși, doar concediați. Li s-a zis pur și simplu așa: «Plecați!». Au fost dați afară din acest război. Asta a fost tot!.”, a declarat fostul soldat.

Chibrin susține că a servit în Brigada 64 Motorizată de Pușcași, unitatea militară rusă de tristă faimă, acuzată de comiterea de crime de război în timpul ofensivei sale din Bucea, Borodianka și alte localități aflate la nord de Kiev.