Expoziții dedicate în exclusivitate femeilor în cadrul unei noi ediții Art Safari5Foto© hotnews.ro

Expoziții dedicate în exclusivitate femeilor în cadrul unei noi ediții Art Safari

, 6 știri, 5 vizualizări

O serie de expoziții dedicate în exclusivitate femeilor va debuta începând de vineri, la Palatul Dacia-România din Capitală, în cadrul unei noi ediții Art Safari. Pentru contribuția lor importantă la arta și cultura românească vor fi omagiate, printre altele, Regina Maria a României, Cecilia Cuțescu-Storck - prima femeie profesor de artă din Europa, dar și una dintre cele mai importante fotografe contemporane din Germania - Sibylle Bergemann. Manifestarea reprezintă o premieră ca idee și expunere - spune Ioana Ciocan, manager al evenimentului.

Ioana Ciocan: ”Numele de femei în continuare nu sunt deloc cunoscute și suntem deja în 2024. Nici măcar profesioniștilor nu le sunt așa de cunoscute. Îmi doresc foarte tare ca această expoziție, "Femeile Pictore și Sculptore", dar și întreaga ediție Art Safari să aducă în prim-plan niște nume de femei pe care să le reținem și pe care să le dăm moștenire mai departe prietenilor, cunoscuților, familiilor extinse.

Realizator: Art Safari este proiect cultural național strategic și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. În cele 14 ediții de până acum a înregistrat aproximativ 570.000 de vizitatori.”/editor Florin Lepadatu/