Extinderea magistralei M4 de metrou - termen prelungit4Foto© cotidianul.ro

Extinderea magistralei M4 de metrou - termen prelungit

, 5 știri, 3 vizualizări

La metrou, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Termenul de depunere a ofertelor pentru extinderea magistralei M4 de metrou, între Gara de Nord și Gara Progresul, a fost prelungit până în 12 august, a anunțat vineri Primăria Sectorului 4.

Termenul inițial stabilit ca operatorii economici interesați să se poată înscrie și să depună ofertele era joi. Potrivit unui comunicat al administrației locale, 40 de companii din România, dar și din alte state europene s-au înscris până în prezent la licitație.

Noul calendar prevede că atribuirea și semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare și construire sunt preconizate pentru luna octombrie a acestui an, urmând ca apoi câștigătorul/câștigătorii licitației să aibă la dispoziție un termen total de 60 de luni pentru construcția efectivă. Din acest interval, primele zece luni sunt destinate primei faze de proiectare, astfel încât construcția efectivă să poată fi demarată cât mai rapid posibil. Ulterior, vor fi realizate, în paralel, pe tronsoane definite, atât procedurile de proiectare, cât și cele de construire, mai spune Primăria.