Fără industria auto, economia României se prăbușește / Dacă nu vom interveni, și în România și în Europa, vor fi disponibilizări mazive5Foto© realitatea.net

Fără industria auto, economia României se prăbușește / Dacă nu vom interveni, și în România și în Europa, vor fi disponibilizări mazive

, 8 știri, 24 vizualizări

Premierul Marcel Ciolacu a avertizat joi că „în industria auto vor fi mari probleme” dacă nu vor fi luate măsuri de sprijin financiar atât în România cât și în Europa. „Suntem într-un moment de descreștere care, dacă nu vom interveni, și în România și în toată Europa, va duce anul viitor și peste doi ani, așa cum am spus, la disponibilizări masive în acest domeniu”, a spus Ciolacu, prezent la Forumul Mobilității Sustenabile și Accesibile.

Premierul a spus că înainte de a veni la acest eveniment consilierii i-au prezentat mai multe informații, cifre și statistici, din care a concluzionat că este evident că în următorii 2 ani va fi o mare provocare pentru industria auto.

„Dacă nu vom lua măsuri și nu vom trage semnalul de alarmă încă de la inceputul acestui ciclu europarlamentar, anul viitor și mai mult peste 2 ani de zile, vor fi mari probleme în industria auto. Este evident că trebuie să venim cu niște programe de susținere a industriei auto”, a spus Ciolacu.