Femeia care pretinde că a inspirat personajul Martha din Baby Reindeer cere 170 de milioane de dolari de la Netflix5Foto1Video© libertatea.ro

Femeia care pretinde că a inspirat personajul Martha din Baby Reindeer cere 170 de milioane de dolari de la Netflix

, 6 știri, 11 vizualizări

Chiar dacă serialul lansat în acest an se bucură de mare succes, „Baby Reindeer” se află află și în centrul unei controverse de proporții. Fiona Harvey, care susține că este sursa de inspirație din spatele personajului Martha Scott din serialul dramatic, a depus un proces împotriva Netflix, în care acuză compania de defăimare, provocarea intenționată de stres emoțional, neglijență gravă și încălcarea dreptului său la publicitate.

Richard Gadd, în vârstă de 35 de ani, un scriitor și actor scoțian, e cel care a creat serialul pe baza propriei experiențe de a fi fost hărțuit. Fiona Harvey s-a identificat public ca fiind sursa de inspirație din spatele serialului, dar a negat că l-ar fi hărțuit pe creatorul serialului, precum și afirmațiile potrivit cărora i-ar fi trimis lui Gadd 41.000 de e-mailuri, sute de mesaje vocale și 106 scrisori.

Fiona Harvey a negat acuzațiile într-un interviu pentru Piers Morgan: „Nu cred că i-am trimis nimic. S-ar putea să fi fost câteva e-mailuri, glumețe, dar asta e tot”.