Fitch a imbunatatit ratingul de tara al Romaniei la ,,stabil - Anuntul facut de ministrul Adrian Caciu8Foto© adevarul.ro

Fitch a imbunatatit ratingul de tara al Romaniei la ,,stabil - Anuntul facut de ministrul Adrian Caciu

, 18 știri, 50 vizualizări

Agenția de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă. Ministerul Finanțelor precizează că decizia este determinată de stabilizarea datoriei publice și implementarea unor politici menite să asigure o consolidare fiscală graduală, precum și de stabilitatea politică și de reducerea riscurilor privind războiul din Ucraina și o criză energetică. Este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de Fitch din aprilie 2020, se mai arată în anunțul Ministerului Finanțelor.

Datoria publică raportată la PIB s-a stabilizat la 49% în 2021-2022 și deficitul bugetar va scădea, anunță Fitch, însă scăderea va fi mai redusă decât Guvernul de la București. Fitch prevede și că economia României va crește cu 2,3% în 2023.

În octombrie 2022, Fitch a avertizat că economia României ar putea intra în recesiune tehnică, în prima parte a anului 2023. Agenția de rating prevedea o încetinire serioasă a economiei în 2023 și creșterea continuă a prețurilor.

Prima îmbunătățire, după aproape trei ani
Nicolae Ciucă,
Agenția de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României.…
De la negativ la stabil! Agenția de rating Fitch a îmbunătățit perspectiva de țară a României
Marcel Ciolacu,
Marcel Ciolacu: “De la negativ la stabil! Agenția de rating Fitch a…