Fitch reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă4Foto© realitatea.net

Fitch reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

, 11 știri, 15 vizualizări

Decizia reconfirmării ratingului suveran și a menținerii perspectivei stabile este susținută, în opinia agenției, de statutul de membru al Uniunii Europene și de intrările de capital de la Uniunea Europeană care susțin convergența reală a veniturilor, finanțele externe și stabilitatea macroeconomică a țării, precum și de evoluția pozitivă a PIB-ului pe cap de locuitor și a indicatorilor de guvernanță și dezvoltare umană, care se situează la niveluri superioare față de țările din aceeași categorie de rating (“BBB”), conform Ministerului de Finanțe.

„Decizia agenției de rating Fitch reconfirmă încrederea în măsurile adoptate de Guvernul României pentru asigurarea sustenabilității finanțelor publice. Este important pentru că termenii și condițiile de finanțare, dar și apetitul mediilor investiționale de pe piața de capital sunt puternic influențate pozitiv de menținerea unui rating recomandat investițiilor și a unei perspective stabile.

România înregistrează în acest moment un nivel istoric al investițiilor publice, susținute în mare parte de fonduri europene, în domenii vitale pentru îmbunătățirea calității vieții românilor.