FMI vine la București în perioada 5-8 noiembrie după ce a redus dramatic prognoza de creștere economică3Foto© romaniatv.net

FMI vine la București în perioada 5-8 noiembrie după ce a redus dramatic prognoza de creștere economică

, 8 știri, 13 vizualizări

O misiune a FMI condusă de Jan Kees Martijn va veni în București între 5 și 8 noiembrie 2024, în ceea ce aceștia descriu ca fiind o vizită regulată a personalului, ce are scopul de a analiza evoluțiile economice și financiare recente, precum și de a actualiza perspectivele macroeconomice.

La ultima vizită, făcută în februarie 2024, FMI a recomandat mai multe modificări fiscale, ce aveau scopul de a corecta deficitul bugetar. De asemenea, FMI s-a pronunțat împotriva taxei pe cifra de afaceri ce a fost introdusă de Guvern și a recomandat introducerea impozitului progresiv pe venit.

În cel mai nou raport intitulat „World Economic Outlook”, Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit estimările privind avansul economiei românești în acest an, pe care le-a scăzut la 1,9%, față de 2,8%, cât era prognozat în aprilie. Astfel, după creșterea de 2,1% de anul trecut, avansul economiei va încetini la 1,9% și va urca la 3,3% în 2025.