Fost primar reținut pentru supunerea la muncă forțată4Foto© puterea.ro

Fost primar reținut pentru supunerea la muncă forțată

, 8 știri, 13 vizualizări

Fostul primar al comunei Schitu Duca, din județul Iași, Mihai Mihalache, a fost reținut de polițiști sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal și supunere la muncă forțată sau obligatorie. Această măsură a fost luată după ce autoritățile au strâns suficiente dovezi care indică implicarea lui Mihalache în aceste infracțiuni grave.

Poliția Județeană Iași a anunțat că Mihalache a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și a fost plasat în arestul IPJ Iași. Urmează ca pe data de 15 august 2024, fostul primar să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, unde se vor discuta propunerile legale în legătură cu cazul său.

Această reținere a fost urmată de excluderea sa din Partidul Social Democrat (PSD), decizie luată în cadrul unei ședințe online a Biroului Permanent Județean al PSD Iași. Într-un comunicat emis de partid, președintele PSD Iași, Bogdan Cojocaru, a subliniat că formațiunea politică nu poate tolera astfel de comportamente în rândurile sale, iar Mihalache a fost exclus din partid fără ezitare.