Fost șef de la Protecția Copilului Timiș, judecat pentru șpagă. Câți bani cerea pentru un certificat de handicap fals3Foto© stirileprotv.ro

Fost șef de la Protecția Copilului Timiș, judecat pentru șpagă. Câți bani cerea pentru un certificat de handicap fals

, 9 știri, 12 vizualizări

Un fost șef din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș a fost trimis în judecată de DNA pentru 21 de fapte de luare de mită, fraudă informatică și fals informatic. El este acuzat că a luat mită de la zeci de oameni pentru a le elibera certificate de nevăzător, deși în realitate erau sănătoși. Procurorii spun că practica fostului șef DGASPC devenise atât de cunoscută încât chiar și persoane din alte județe și-au stabilit provizoriu reședința în Timiș pentru a obține astfel de certificate.

DNA a anunțat luni l-a trimis în judecată pe Lihor-Laza Laszlo Andras, pentru luare de mită în formă continuată (21 acte materiale), fraudă informatică în formă continuată, (113 acte materiale) ȘI fals informatic în formă continuată (113 acte materiale).

Pe lângă fostul șef din DGASPC Timiș, alte 12 persoane, dintre care una în stare de detenție, sunt anchetate pentru complicitate la luare de mită, dare de mită, complicitate la infracțiunea de fraudă informatică, complicitate la infracțiunea de fals informatic.