Fostul general SRI, Cristian Georgică Celea, numit interimar la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate4Foto© libertatea.ro

Fostul general SRI, Cristian Georgică Celea, numit interimar la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

, 11 știri, 25 vizualizări

„Începând cu data prevăzută la alin. (1), domnul Cristian Georgică Celea, vicepreședinte, exercită atribuțiile președintelui, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii”, se arată în decizia premierului Ciolacu publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

De asemenea, actul prevede și revocarea lui Andrei Baciu din fruntea CNAS.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu se revocă, la cerere, din funcția de membru al Consiliului de administrație și președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”.

Cristian Georgică Celea, general SRI în rezervă, a condus Casa Națională de Asigurări de Sănătate în perioada 2003-2005, în guvernarea Năstase. În luna ianuarie el a fost numit în Consiliul de Administrație al CNAS de fostul premier Nicolae Ciucă. În aprilie, Libertatea a prezentat averea impresionantă a fostului general SRI: 23 de terenuri, două case, 3 apartamente, 4 mașini, 3 șalupe. De asemenea, are o pensie de 45.000 de euro pe an.