Fraudă cu gaze naturale: bărbatul a modificat contoarele din 20203Foto© romanialibera.ro

Fraudă cu gaze naturale: bărbatul a modificat contoarele din 2020

, 4 știri, 0 vizualizări

Un bărbat din județul Caraș-Severin este anchetat pentru fraudă, după ce ar fi modificat indexul mai multor contoare de gaze naturale. Prejudiciul companiei furnizoare se ridică la aproximativ 20.000 de euro. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Caraș-Severin, coordonați de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, au desfășurat trei percheziții în municipiul Reșița pe 23 octombrie, în cadrul unei investigații privind furtul de gaze naturale.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi intervenit asupra contoarelor de gaze începând din 2020, modificând în mod fraudulos valorile de consum, ceea ce a generat pierderi semnificative pentru furnizor. În urma perchezițiilor, autoritățile au descoperit o armă neletală deținută ilegal, contoare de gaze, componente, sigilii, și alte documente relevante pentru caz.

Poliția a deschis un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru furt calificat, distrugere și modificarea fără drept a echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale.