Fraudă de 600 mil. de euro cu fonduri NextGenerationEU. Parchetul European: banii ajungeau și în România4Foto© stirileprotv.ro

Fraudă de 600 mil. de euro cu fonduri NextGenerationEU. Parchetul European: banii ajungeau și în România

, 9 știri, 31 vizualizări

Membrii unei grupări sunt suspectați că au depus cereri pentru a primi granturi nerambursabile pentru sprijinirea digitalizării, inovării și competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, în scopul extinderii activităților lor comerciale pe piețele externe. În vederea obițnerii fondurilor s-ar fi depus documente false.

„În contextul unei anchete internaționale de amploare conduse de Parchetul European (EPPO) din Veneția (Italia), au avut loc zeci de percheziții și confiscări și au fost efectuate astăzi 22 de arestări în Italia, Austria, România și Slovacia, în cadrul unei anchete privind o presupusă organizație criminală suspectată de fraudarea a 600 de milioane de euro din Fondul de redresare și reziliență (RRF) al UE pentru Italia”, a transmis, joi, Parchetul European, într-un comunicat de presă, preluat de news.ro.

Potrivit instituției, în Italia, Poliția Financiară din Veneția a executat un ordin de punere sub sechestru emis de judecătorul de instrucție asupra unor active în valoare totală de peste 600 de milioane de euro.