Furie la Paris: Macron și-a rechemat ambasadorul din Turcia, după ce Erdogan a spus că are nevoie de un control psihiatric2Foto1Video© agerpres.ro

Furie la Paris: Macron și-a rechemat ambasadorul din Turcia, după ce Erdogan a spus că are nevoie de un control psihiatric

, 6 știri, 72 vizualizări

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că are nevoie de un tratament psihiatric, ținând cont de atitudinea lui împotriva islamismului.

La începutul lunii, Macron a spus că va lupta împotriva islamismului separatist, amenințând că va prelua controlul în regiunile islamiste din apropierea Franței. Întregul discurs al președintelui era și o aluzie la adresa președintelui Erdogan. Replica președintelui turc nu a întărziat să apară și l-a acuzat pe Macron de impertinență.

Recent, Franța a fost zguduită de un nou atac terorist, în urma căruia un profesor de istorie a fost decapitat. Crima a fost un gest de răzbunare în numele Profetului Mahomed, după ce profesorul a folosit caricaturi ale Profetului.