Garda de Mediu, plângere penală împotriva unei comunități întregi. Ce acuzații li se aduc localnicilor5Foto© stirileprotv.ro

Garda de Mediu, plângere penală împotriva unei comunități întregi. Ce acuzații li se aduc localnicilor

, 5 știri, 0 vizualizări

După ani de controale, amenzi și multiple scandaluri, Garda Națională de Mediu a luat o măsură decisivă împotriva arderilor ilegale de deșeuri din localitatea Sintești, județul Ilfov. Luni, autoritățile de mediu au anunțat că au înaintat o sesizare penală împotriva întregii comunități din Sintești, ca răspuns la numeroasele încălcări legale constatate în urma arderilor neautorizate de deșeuri.

Garda Națională de Mediu a desfășurat peste 40 de controale în această localitate începând cu anul 2022, aplicând amenzi care se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. În plus, au fost confiscate 51 de tone de deșeuri și mai multe vehicule, iar autoritățile au deschis dosare penale în cazurile documentate.

Sesizarea penală, depusă de Comisariatul Județean Ilfov, include date detaliate strânse în timpul acestor acțiuni și este menită să ajute organele de cercetare penală să identifice și să pedepsească făptașii conform legii.