Geoana acuza o campanie de linsaj mediatic: Atacurile, scoase din manualul FSB© realitatea.net

Geoana acuza o campanie de linsaj mediatic: Atacurile, scoase din manualul FSB

, 4 știri, 9 vizualizări

Mircea Geoană, candidatul independent la alegerile prezidențiale 2024, a spus, joi seară, că dezvăluirile din ancheta realizată de Attila Biro, jurnalistul de la context.ro, referitoare la legătura lui Rareș Mănescu, un fost coordonator al campaniei sale electorale, cu un propagandist rus, este „o operațiune FSB”, de „compromitere deliberată” a sa. În replică, Biro l-a acuzat pe Geoană de un „fake news grosolan".

„Tot ce văd seamănă extrem de mult, aproape la indigo, cu alte operațiuni similare în alte zone. Este o operațiune dirijată de afară și folosită prin „proxies"  inclusiv așa-ziși jurnaliști de investigații, plătiți de așa-zisul opozant Hodorkovski. Este o operațiune de compromitere deliberată, cu K, în jargonul nostru. Am văzut sute de astfel de situații la NATO și nu mă înșel atunci când spun că e manual FSB de operare”, a mai declarat Mircea Geoană la Digi24.

„Este o campanie de compromitere care seamănă foarte mult cu o operațiune a Rusiei. Că este făcută direct de FSB sau prin interpuși – asta nu știu și aștept de la instituțiile statului român și de la fosta mea organizație răspunsuri clare cu privire la acest lucru. Fundația Navalnîi îl acuză astăzi pe Hodorkovski că este în spatele unui efort de eliminare a unor alți opozanți ruși”, a mai susținut Mircea Geoană, fostul secretar general adjunct al NATO.