George Simion, acuzat de un fost ministru al Apărării că s-a întâlnit în 2011 cu un rezident al FSB4Foto1Video© adevarul.ro

George Simion, acuzat de un fost ministru al Apărării că s-a întâlnit în 2011 cu un rezident al FSB

, 8 știri, 53 vizualizări

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a declarat într-un interviu pentru publicația În linie dreaptă, citat de Adevărul, că din informațiile primite de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în urmă cu câțiva ani, George Simion s-a văzut cu un rezident al FSB, seviciul secret din Rusia. Liderul AUR a negat informația la Antena 3.

Potrivit lui Șalaru, George Simion s-a întâlnit cu reprezentantul FSB, în 2011, la Cernăuți.

„Era perceput ca un unionist din România, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prieten cu Republica Moldova? Atunci eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze. El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România”, a susținut fostul ministru al Apărării din Republica Moldova.

Și a continuat: „Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt”.