George Simion și-a dus oamenii în fața BEC să protesteze față de excluderea membrilor din secțiile de vot din diaspora5Foto© antena3.ro

George Simion și-a dus oamenii în fața BEC să protesteze față de excluderea membrilor din secțiile de vot din diaspora

, 8 știri, 67 vizualizări

Biroul Electoral Central pentru alegerea Președintelui României a respins, joi, contestațiile AUR împotriva deciziei Biroului electoral nr. 48 referitoare la stabilirea componenței birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, în urma căreia acest partid nu va avea reprezentanți în secții, scrie Agerpres.

AUR a susținut, în contestație, că decizia Biroului electoral nr. 48 privind tragerea la sorți a acestor reprezentanți este „nelegală și netemeinică".

Potrivit AUR, decizia Biroului electoral nr. 48 nu respectă principiile prevăzute de Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, care reglementează procedura de constituire și completare a birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară, în două etape, prima fiind desemnarea reprezentanților partidelor parlamentare, urmând ca tragerea la sorți să fie utilizată doar pentru celelalte formațiuni care participă cu candidați la alegeri.