Germania avertizează asupra unei amenințări islamiste în ajunul turneului EURO 202450Foto© adevarul.ro

Germania avertizează asupra unei amenințări islamiste în ajunul turneului EURO 2024

, 70 știri, 37 vizualizări

Campionatul European de Fotbal organizat de Germania ar trebui să genereze venituri de circa 2,4 miliarde de euro pentru UEFA, pentru subsidiarele sale și pentru Federația Germană de Fotbal, conform estimărilor entității care guvernează fotbalul european. Totuși, germanii nu se așteaptă ca acest context să fie suficient pentru a revitaliza economia locomotivei europene.

Celelalte opt orașe care vor găzdui meciuri pentru campionatul european de fotbal sunt Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig și Stuttgart. Conform informațiilor oficiale de la UEFA, aproximativ 2,7 milioane de bilete au fost puse în vânzare pentru meciurile de la campionatul european.

În ciuda acestor cifre, Germania nu se poate baza pe luna în care se desfășoară EURO 2024 pentru a-și revitaliza economia, după cum arată un studiu realizat de institutul economic german IW Koeln, citat de Reu­ters. Autorii studiului fac o comparație cu perioada Campionatului Mondial de Fotbal din 2006, organizat de Germania, care nu a avut un impact economic major.