Germania furnizează Ucrainei sistem Patriot antiaerian3Foto© stirileprotv.ro

Germania furnizează Ucrainei sistem Patriot antiaerian

, 9 știri, 22 vizualizări

Germania va furniza Ucrainei și rachete de apărare antiaeriană de fabricație americană într-un "moment critic" al războiului, în timp ce Kievul se străduiește să-și apere sistemul energetic de intense bombardamente rusești, a anunțat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

La mai bine de doi ani de la invazia sa la scară largă, Rusia a organizat în ultimele săptămâni trei atacuri aeriene masive asupra centralelor și substațiilor electrice ucrainene, determinând Kievul să lanseze apeluri disperate pentru furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă performanță.

"Îi sunt recunoscător cancelarului pentru decizia de a furniza încă un sistem Patriot Ucrainei, precum și rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană existente", a declarat Zelenski după ce a vorbit la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz. El a descris conversația lor ca fiind "importantă, productivă" și a spus: "Fac apel la toți ceilalți lideri ai statelor partenere să urmeze acest exemplu".