Germania nu s-ar opune dacă Polonia ar trimite Ucrainei tancuri Leopard 2, de fabricație germană50Foto1Video© hotnews.ro

Germania nu s-ar opune dacă Polonia ar trimite Ucrainei tancuri Leopard 2, de fabricație germană

, 92 știri, 11 vizualizări

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat că Germania nu s-ar opune, dacă Polonia dorește să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricație germană. Anunțul  a fost făcut duminică, într-un interviu acordat postului de televiziune francez LCI.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă Polonia ar merge înainte și ar trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 fără aprobarea Germaniei, Baerbock a răspuns printr-un traducător: „Deocamdată întrebarea nu a fost pusă, dar dacă am fi întrebați, nu ne-am opune”.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat duminică că o decizie cu privire la livrarea de tancuri pentru Ucraina, indiferent care ar fi aceasta, va fi luată în curând. Într-un interviu acordat ARD TV, Pistorius a spus că Germania nu va adopta o decizie pripită deoarece guvernul are mulți factori de luat în considerare, inclusiv consecințele pe plan intern asupra securității populației germane.

SUA vor anunța transferul de tancuri Abrams
Radu Tudor,
Germania a cedat! Acestea sunt țările care trimit tancuri Leopard în…
Nu știu exact care va fi volumul la care vor ajunge aceste cheltuieli, dar Germania și le va asuma
Olaf Scholz,
Scholz anunță că Germania va suporta costul tancurilor Leopard trimise…