Germania reintroduce controale la toate frontierele terestre8Foto© puterea.ro

Germania reintroduce controale la toate frontierele terestre

, 13 știri, 86 vizualizări

Pentru a reduce semnificativ numărul de persoane care intră ilegal în Germania fără viză, ministrul de interne, Nancy Faeser, a ordonat reluarea controalelor pașapoartelor la toate frontierele terestre ale țării. Potrivit surselor guvernamentale citate de agenția dpa, măsura vine ca răspuns la creșterea migrației ilegale și a fost deja comunicată Comisiei Europene.

Controalele la frontiere au ca scop principal limitarea migrației ilegale și prevenirea amenințărilor din partea grupărilor teroriste islamiste, precum și combaterea criminalității transfrontaliere. Deși Germania, alături de vecinii săi, face parte din spațiul Schengen, care permite libera circulație a persoanelor, autoritățile germane au reintrodus controalele la anumite granițe încă din octombrie 2023. Aceste controale vizează în special frontierele cu Elveția, Cehia și Polonia, în încercarea de a descuraja migrația necontrolată.

Deși controalele la granițe au fost introduse inițial doar temporar, ele au fost prelungite de mai multe ori de către autoritățile de la Berlin. În plus, încă din septembrie 2015, Germania a implementat verificări similare la frontiera cu Austria, ca parte a eforturilor continue de gestionare a fluxului migratoriu.