Gheorghe Falcă: Mama aprinde un singur bec în baie© euractiv.ro

Gheorghe Falcă: Mama aprinde un singur bec în baie

, 4 știri, 246 vizualizări

”Eu cred că fiecare român o să-și reducă din consum, costurile sunt foarte ridicate. Am fost săptămâna trecută, în week-end, la mama acasă și din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare. Fiecare o să ne adaptăm la aceste reduceri, deci nu trebuie să fie ceva forțat creat de stat. Statul în schimb poate să producă reduceri în structurile administrative, în instituțiile publice, în orele pentru iluminatul public”, a spus Falcă.

Legat de faptul că Rareș Bogdan a îndemna la dușuri zilnice, nu unul pe săptămână, Gheorghe Falcă a spus: "Acuma, eu cred că trebuie să facem mai multe dușuri decât unul pe săptămână".

Referitor la faptul că nimeni nu a cerut cuiva să facă un singur duș pe săptămână, astfel că  la mijlocul acestor afirmații poate fi vorba de un fel de fake news, Falcă a replicat: "Nu, Comisia nu a spus nimic nici cu pasta de dinți, nici cu dușul, Comisia a solicitat statelor membre să gândească soluții pentru a reduce consumul cu 15% și evident atunci când vrei să reduci consumul, te uiți în perioada de vârf, care în România este între orele 16 și 22, ce poți să faci în acea perioadă.