Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul, după cutremurul devastator din Turcia! Ce se va întâmpla în România și cum ne afectează8Foto© cancan.ro

Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul, după cutremurul devastator din Turcia! Ce se va întâmpla în România și cum ne afectează

, 10 știri, 97 vizualizări

În cadrul unui interviu, Directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului a dezvăluit cum va fi România afectată de seismul de 7,8 grade care a avut loc în Turcia. Gheorghe Mărmureanu a explicat și cum s-a produs, de fapt, cutremurul.

Pe data de 6 februarie, Turcia a fost lovită din plin de două cutremure: unul în prima parte a zilei, cu zeci de replici, iar cel de-al doilea, la prânz. Ambele au avut magnitudine mare și au provocat moartea a sute de oameni. În acest context, după tragedie, românii au început să-și facă griji.

Potrivit decalaților făcute de către Gheorghe Mărmureanu, seismolog cu o activitate de peste 50 de ani în domeniu, cutremurul din Turcia nu va afecta România. Ca urmare, românii nu au de ce să se îngrijoreze pentru că niciodată nu s-a întâmplat ca un seism din țara cu pricina să activeze un seism în Vrancea.