​Gleb Pavlovski a murit. Cel care l-a ajutat pe Putin să câștige primele alegeri prezidențiale în anul 2000 avea 71 de ani6Foto© realitatea.net

​Gleb Pavlovski a murit. Cel care l-a ajutat pe Putin să câștige primele alegeri prezidențiale în anul 2000 avea 71 de ani

, 7 știri, 47 vizualizări

A murit fostul strateg al lui Vladimir Putin. Gleb Pavlovski este descris drept „omul care l-a construit pe Vladimir Putin”, o etichetă parțial adevărată. În 1999, în numele lui Boris Elțin, a fost de acord să-l servească pe noul și puțin cunoscut prim-ministru. A rămas alături de el până în 2011, supervizându-i primele două campanii electorale, urmărindu-l în primii opt ani la Kremlin.

În 2004, Vladimir Putin i-a încredințat o sarcină destul de delicată, trimițându-l în Ucraina, pentru a gestiona candidatura pro-rusului Viktor Ianukovici. A spus că și-a făcut datoria, făcându-l să câștige, dar apoi cei direct implicați au ieșit în cale cu protestele de la Maidan.

Gleb Pavlovski a fost demis din administrația prezidențială în 2011, se pare că a susținut realegerea președintelui de atunci, Dmitri Medvedev, în detrimentul revenirii lui Vladimir Putin la președinție. De atunci, el a devenit un critic vocal al Kremlinului și cunoscut ca una dintre cele mai elocvente voci cu privire la mașinațiunile și intrigile care au loc în sălile puterii.