Google extinde prognoza inundațiilor la nivel global, inclusiv în România3Foto© adevarul.ro

Google extinde prognoza inundațiilor la nivel global, inclusiv în România

, 6 știri, 27 vizualizări

Dezastrele naturale sunt în creștere în ceea ce privește frecvența și intensitatea lor din cauza schimbărilor climatice, iar inundațiile se numără printre principalele amenințări climatice la adresa siguranței și mijloacelor de subzistență ale oamenilor.

Google anunță extinderea capacităților sale de prognozare a inundațiilor în 80 de țări, adăugând 60 de țări noi din Europa, inclusiv România, Africa, regiunea Asia-Pacific și America de Sud și Centrală. Această extindere globală este rezultatul eforturilor Google de utilizare a inteligenței artificiale pentru a sprijini comunitățile expuse la riscuri să rămână în siguranță și să se adapteze.

Datele se regăsesc în Flood Hub - centrul de prognoză a inundațiilor, o platformă Google care afișează prognoze pentru inundațiile fluviale, arătând când și unde vor avea loc în diferite zone ale lumii, zone care însumează o populație totală de 460 de milioane de oameni. Guvernele, organizațiile și populația din aceste regiuni au astfel acces la informații critice cu până la șapte zile în avans pentru a se pregăti și a se adapta la inundații.