Google va folosi reactoare nucleare pentru a alimenta inteligența artificială© puterea.ro

Google va folosi reactoare nucleare pentru a alimenta inteligența artificială

, 5 știri, 0 vizualizări

Gigantul Google a semnat un acord pentru utilizarea reactoarelor nucleare de dimensiuni reduse, cu scopul de a genera energia necesară alimentării centrelor sale de date destinate inteligenței artificiale (AI). Parteneriatul încheiat cu Kairos Power marchează un punct de cotitură în industria tehnologică, indicând o schimbare semnificativă în modul în care gigantii tehnologici își gestionează resursele energetice.

Kairos Power, un startup din California, este în centrul acestei colaborări, având ca obiectiv principal punerea în funcțiune a primului reactor nuclear până în 2030. Această inițiativă nu doar că sprijină dezvoltarea tehnologiilor AI, dar se înscrie și în eforturile mai ample de decarbonizare a rețelelor energetice globale.

Michael Terrell, directorul senior pentru energie și climă de la Google, subliniază importanța acestei mutări: „Acordul accelerează o nouă tehnologie pentru a satisface necesitățile energetice într-un mod curat și fiabil, deblocând totodată întregul potențial al AI pentru toată lumea.”