Grecia vrea să majoreze salariul minim cu aproape 50%5Foto© romaniatv.net

Grecia vrea să majoreze salariul minim cu aproape 50%

, 6 știri, 47 vizualizări

O țară din UE vrea majorarea salariului minim cu 46%, la 950 de euro, față de nivelul de 650 de euro înregistrat în trecut. Guvernul a promis că până în 2027, salariul va fi majorat cu peste 25%, până la 1.500 de euro. Totodată, Executivul a dat asigurări că va majora salariile din sectorul public și pensiile.

Guvernul elen vrea ca până în 2027 să majoreze salariul minim cu 46%, la 950 de euro, față de nivelul de 650 de euro înregistrat când Partidul Noua Democrație a preluat puterea în Grecia, a anunțat ministrul Muncii, Niki Kermeus, notează publicația Ekathimerini.

Principalele subiecte dezbătute cu partenerii sociale au vizat procentul majorării după 2027, potrivit ministrului Muncii, care a făcut declarații la un post de televiziune. Cât despre viitoarele majorări de pensii, care urmează să intre în vigoare din ianuarie 2025, Niki Kerameus a subliniat eforturile sistematice ale Guvernului de a majora venitul disponibil al cetățenilor, iar în acest caz, al pensionarilor, după ani în care criza economică a avut un impact extrem de negativ.