Greenpeace atacă în instanță avizele emise iresponsabil de către Ministerul Culturii pentru proiectul Neptun Deep2Foto© observatornews.ro

Greenpeace atacă în instanță avizele emise iresponsabil de către Ministerul Culturii pentru proiectul Neptun Deep

, 5 știri, 0 vizualizări

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reacționat după ce organizația Greenpeace a atacat în instanța de judecată avizele emise iresponsabil de către Ministerul Culturii pentru proiectul de extragere a gazelor di Marea Neagră „Neptun Deep“.

Sebastian Burduja consideră că organizația de mediu reprezintă alte interese în România: „Quod erat demonstrandum. Aflu, din păcate fără surprindere, că tentativele de blocaj cu orice preț ale proiectelor energetice strategice pentru România continuă. Ieri era mediul, astăzi este moștenirea culturală de pe fundul Mării Negre. Ce va fi oare mâine?

Nu mă intimidează nici jignirile, nici amenințările, nici solicitările de demisie ale câtorva asociații care, de ani de zile, sabotează investițiile strategice în sectorul energetic românesc. Deschid procese pe bandă rulantă, plătesc regește avocați, sunt bine finanțate (oare din ce surse și care e ponderea surselor externe vs. donații de la cetățenii care chiar cred într-o cauză?!). Nu voi renunța niciodată să lupt pentru valorile în care cred și am o singură datorie: să reprezint interesele românilor. Și asta voi face până la capăt“.